‘Roger Schmidt gelinkt aan overstap naar Ajax’

Ajax heeft nog geen nieuwe hoofdtrainer aangesteld voor het nieuwe seizoen. Namen als Erik ten Hag en Graham Potter zijn hiervoor in beeld maar Frans Thomése schuift in de Hard Gras Podcast Roger Schmidt naar voren.

De Duitser, die in het verleden werkzaam was bij PSV, lijkt bezig te zijn aan zijn laatste weken als hoofdtrainer van Benfica. De Duitser maakte in de zomer van 2022 de overstap van PSV naar Benfica. Hij loodste de Portugese grootmacht in zijn eerste seizoen meteen naar de landstitel én de kwartfinales van de Champions League, maar de prestaties in de huidige jaargang vallen tegen. “Een naam die ik nog niet tegenkwam, maar die natuurlijk ook mogelijk zou zijn voor Ajax is Roger Schmidt”, zegt Thomése toch wel verrassend. “Het lijkt mij wel leuk. Een Ajax-trainer als Bosz bij PSV en een PSV-trainer bij Ajax, allebei zinnend op wraak.”

Schmidt stapte in de zomer van 2020 in bij PSV. Hij won als hoofdtrainer van de Eindhovenaren eenmaal de Johan Cruijff Schaal en één keer de KNVB Beker. Hij was daarvoor werkzaam bij onder meer RB Salzburg en Bayer Leverkusen. Als trainer van RB Salzburg stond Schmidt in 2014 tegenover Ajax in de Europa League. Het Ajax van toenmalig coach Frank de Boer werd door de Oostenrijkers twee keer op een hoopje gespeeld en dus op pijnlijke wijze uit het Europese toernooi geknikkerd.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *