Bookmakers

Voetbalweddenschappen lopen meestal via een online wedkantoor. Deze aanbieders van weddenschappen worden ook wel een bookmakers (of bookie) genoemd. Maar wat doet een online bookmaker eigenlijk allemaal? En belangrijker nog: wat zijn de beste bookmakers en welke bookmakers bieden een veilige plek om te gaan gokken op voetbal?

De rol van de bookmaker

Het fenomeen bookmaker is over komen waaien uit het paardenrennen. Dit is echt zo’n sport waar al eeuwenlang op gewed wordt. En om dat gokken in goede banen te leiden, kwamen er wedkantoren bij de renbaan. Inmiddels is de bookmaker actief in veel takken van sport. Vooral voetbal is een populaire sport om op te wedden.

De afgelopen jaren is er wel het één en ander veranderd. Want sinds de komst van de online bookmaker is het gokken een stuk toegankelijker geworden. Je kunt nu vanuit je eigen huis online gokken en wedden op competities uit de hele wereld. Maar de rol van de bookmaker is hetzelfde gebleven. Deze zorgt er namelijk nog steeds voor dat elke weddenschap goed en eerlijk verloopt.

Hoe hoog zijn de odds?

Een bookmaker regelt echt alles omtrent online voetbalweddenschappen. En daar horen ook de odds bij. Deze odds (ook wel quoteringen genoemd) geven precies aan hoeveel je geld je met de weddenschap kunt winnen. Stel je gaat wedden op een duel tussen Feyenoord en Vitesse. Dan ben jij niet de enige die vooraf een inschatting maakt van de wedstrijd. De bookmaker doet exact hetzelfde.

Het doel van de bookmakers is simpel: ze willen zo min mogelijk geld uitbetalen. Bij deze wedstrijd is de verwachting misschien dat de Rotterdammers met de winst naar huis gaan. Daarom staan de odds voor Feyenoord op 1.49 en die voor Vitesse op 4.25. Heb je toch het volste vertrouwen in de Arnhemmers? Dan krijg je €4,25 voor elke euro die je inzet. Al moet Vitesse dan wel eerst zien te winnen.

Profiteer van een mooie welkomstbonus

Elke bookmaker hoopt zoveel mogelijk nieuwe spelers binnen te halen. En van die onderlinge concurrentie kun jij weer profiteren. Om mensen binnen te halen, werken de meeste bookmakers namelijk met een welkomstbonus. Vooral de 100% stortingsbonus komt veel voor. Bij deze bonus verdubbelt de bookmaker het bedrag van je eerste storting. Als je €50,- stort dan ontvang je dus €100,- om mee te gokken. Sommige bookmakers pakken het anders aan. Zij geven bijvoorbeeld een gratis weddenschap weg ter waarde van €25,-. Of wat dacht je van een verdriedubbeling van de eerste winst? Dit soort bonussen zorgen meteen voor een fijne kennismaking met de wereld van het online gokken.

Bookmakers, bookmakers en nog meer bookmakers

Wie op zoek gaat naar een online bookmaker raakt al snel het overzicht kwijt. Want het aanbod is behoorlijk groot. Je kunt je onder andere inschrijven bij Toto, Bwin of Betsson. Maar ook MyBet, Mr Green en LeoVegas Sport zijn bekende namen. Met dit rijtje ben je er nog lang niet. Er komen namelijk regelmatig nieuwe bookmakers bij. Het is dus erg lastig kiezen.

VoetbalGokken.nl helpt je graag op weg. Zo staat er op onze website bijvoorbeeld een lijst met goede, betrouwbare bookmakers. Je kunt erop vertrouwen dat je hier veilig een gokje kunt wagen. Toch is betrouwbaarheid niet het enige waar je op moet letten. Want het is minstens zo belangrijk dat een bookmaker bij je past. Misschien zoek je wel een wedkantoor dat punten scoort op gebied van gebruiksvriendelijkheid of mooie bonusacties. Of vind je het juist belangrijk dat het aanbod uitgebreider is dan bij de concurrenten? Dankzij onze reviews weet je in ieder geval precies wat de gokbedrijven je te bieden hebben. Op deze manier vind je snel een bookmaker die aan jouw wensen voldoet.