‘Eerste uitgaande PSV-transfer is afgerond’

PSV heeft haar eerste zomerse uitgaande transfer afgerond. Shurandy Sambo zal namelijk transfervrij de overstap maken naar het Engelse Burnley. Hier maakt het Eindhovens Dagblad melding van.

Het regionale dagblad maakte eerder al melding van een op handen zijnde transfer van Sambo naar Burnley. De transfer zou nu helemaal in kannen en kruiken zijn. “Alles gewikt, gewogen en besloten”, klinkt het. De verdediger kan transfervrij worden ingelijfd gezien hij uit zijn contract loopt.

Bij de ploeg van trainer Vincent Kompany ligt een meerjarig contract klaar tot medio 2028. PSV ontvangt geen transfersom, maar krijgt wel een opleidingsvergoeding. Sambo werd vorig jaar nog verhuurd aan Sparta, waar hij een goede indruk maakte, maar eenmaal terug bij PSV kon hij geen basisplaats veroveren. Afgelopen zomer toonde ook FC Twente nog belangstelling in Sambo, maar die overstap ketste op het laatste moment af. Nu vertrekt Sambo naar Burnley, dat volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk in het Championship zal spelen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *