‘Ajax wil verkoop van 40 miljoen euro terughalen’

Ajax is voornemens om in de zomer uit te pakken met de terugkeer van Donny van de Beek. Dit weten verschillende Engelse media te melden.

Vier jaar geleden verkochten ze hem nog voor 39 miljoen euro aan Manchester United. Inmiddels is hij verhuurd aan het Duitse Eintracht Franfurt. Het verblijf van Van de Beek bij Manchester United werd, mede door blessureleed, geen succes. Afgelopen winter werd de controleur verlost van zijn reserverol op Old Trafford door Frankfurt, maar hier pendelt hij ruim een maand na zijn komst tussen de basis en bank. Tot overmaat van ramp werd Van de Beek ook niet ingeschreven voor de Europa League door de huidige nummer zes van Duitsland.

Frankfurt heeft naar verluidt geen interesse om Van de Beek na dit seizoen definitief in te lijven, waardoor hij komende zomer weer terugkeert bij Manchester United. Hier heeft hij nog een contract tot medio 2025 en staat hij volgens Manchester Evening News op de nominatie om verkocht te worden. Een terugkeer bij Ajax behoort nu tot de opties voor Van de Beek, die een overstap naar Amsterdam naar verluidt ook ziet zitten. Het is niet bekend welke transfersom Manchester United wil ontvangen. Van de Beek vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 6,5 miljoen euro.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *