Voormalig topper was depressief: ‘Ik huilde bijna elke dag’

Voormalig topspeler Thierry Henry denkt dat hij tijdens zijn gehele voetballoopbaan last heeft gehad van depressies. De 46-jarige Fransman zegt daar later pas achter te zijn gekomen.

Tijdens de coronapandemie realiseerde Henry zich dat hij als speler bijna nooit echt gelukkig was. “Ik huilde bijna elke dag”, vertelt hij in The Diary of a CEO. “Gedurende mijn loopbaan, en eigenlijk vanaf mijn geboorte, moet ik in een depressie hebben gezeten.” De oud-voetballer wist en deed echter niks. “Ik gedroeg me ernaar.”

Toen hij als trainer van Montreal Impact in de coronapandemie zijn kinderen niet meer kon zien, ging het mis. “De tranen bleven maar stromen. Ik wist niet waarom, maar ik denk dat die tranen daar al heel lang zaten”, herinnert Henry. “Die tranen kwamen niet van mij, ze kwamen van de jongere ik. Ik huilde om alles wat ik nooit kreeg: goedkeuring.”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *