Steijn: ‘Hadden met Feyenoord en PSV om de prijzen gespeeld’

In een uitgebreid interview met ‘De Telegraaf’ heeft Maurice Steijn gereageerd op zijn ontslag bij Ajax. Slechts zestien weken hield de oefenmeester het uit. Wel heeft hij het gevoel dat zijn Amsterdamse periode meer succesvoller had kunnen zijn.

Ondanks zijn vertrek uit Amsterdam volgt hij Ajax nog steeds op de voet. “Regelmatig kom je toch in de ‘wat-als-modus’. Die makkelijke reeks komt dan langs. Weet je: bij mijn Ajax zou Robert Mühren in die één tegen één met Ramaj hebben gescoord voor Volendam en Heerenveen ook in plaats van die bal op de paal te schieten. Zo voel ik het nog steeds.”

Zo ziet Steijn ook onder Van ‘t Schip dezelfde kwetsbaarheden binnen de ploeg. “Je ziet wel dat het elftal niet veel verschilt met het team onder mijn leiding. Voor Ajax en John van ’t Schip ben ik blij dat ze zo’n goede reeks hebben neergezet.”

Toch koester de trainer geen wrok. “Echt, ik gun Ajax het allerbeste. Het blijft een geweldige club. Binnenkort ga ik zeker een wedstrijd bezoeken in de Johan Cruijff ArenA. Of ik ooit nog zo’n kans bij zo’n grote club krijg? Hoewel het nooit een eerlijke kans is geweest bij Ajax, zal ik eerst een stap terug moet doen en me opnieuw moeten waarmaken. Daartegenover staat dat ik ook weet dat we met een Ajax-elftal zoals ik voor ogen had met PSV en Feyenoord om de hoofdprijzen hadden gespeeld. Mits gesteund door een stabiel functionerend driemanschap met een algemeen directeur en directeur voetbalzaken.”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *