La Liga-verrassing: ‘PSV had voor hem niet het juiste plan’

Savio maakt momenteel furore bij de Spaanse verrassing Girona maar kwam er afgelopen seizoen bij PSV niet aan te pas.

Adil Ramzi had Savio vorig seizoen onder zijn hoede bij Jong PSV. “PSV had niet het juiste plan”, vat hij samen in gesprek met de Volkskrant. Dat de Braziliaan ongelofelijk veel talent had, zag de oefenmeester gelijk. “Een intuïtieve voetballer met extra klasse, zoals eerder Depay, Bergwijn, Gakpo en Madueke. Ik heb negen jaar bij PSV gewerkt. Dan zit hij bij de top-2, top-3 van buitenlandse talenten die PSV aantrok.”

Het was niet makkelijk voor Savio in Eindhoven. “Hij sprak geen woord Engels en geen woord Nederlands. Maar als we een oefening uitlegden, snapte hij die als eerste. Hij was straatslim”, legt Ramzi uit. “Een rustige jongen verder, geen brutale gozer. Maar ook nog een kind dat je moet knuffelen, dat je aandacht moet geven als club. Dat is in mijn ogen te weinig gebeurd.”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *