Braziliaanse voetballegende op 92-jarige leeftijd overleden

De Braziliaanse voetballegende Mário Zagallo is gisteren in Rio de Janeiro overleden. Hij is 92 jaar oud geworden. Hij is de enige voetballer die vier wereldtitels achter zijn naam heeft staan.

Zagallo wist als speler in 1958 en 1962 de wereldtitel te pakken als speler van het Braziliaanse elftal. In 1970 was Zagallo de eerste die als speler én als bondscoach de wereldtitel pakte en daarmee werd nummer drie een feit. In 1994 was Zagallo assistent van de Braziliaanse selectie in de Verenigde Staten toen hij zijn vierde wereldtitel pakte. Zagallo was ook op het WK in 1998 de bondscoach van Brazilië, maar in de finale werd met 3-0 van Frankrijk verloren.

De oud-speler werd de afgelopen jaren al meerdere keren opgenomen in het ziekenhuis en kampte met gezondheidsproblemen. Zagallo werd in zijn thuisland ook wel “de professor” genoemd. “Hij was een van de grootste Braziliaanse spelers van zijn generatie en na vier keer het WK te hebben gewonnen, heeft hij een blijvend stempel op het Braziliaanse voetbal gedrukt”, stelt oud-speler Ronaldo Nazário.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *