‘Ajax wuift eerste bod van twaalf miljoen euro weg’

Ajax heeft een bod van het Franse Lille op Chuba Akpom afgewezen. De Amsterdammers zijn namelijk niet tevreden over de aanbieding en willen hem daarentegen ook liever niet kwijt. Hier maakt De Telegraaf melding van.

Naar verluidt lag het bod rond de 12,3 miljoen euro, dat Ajax afgelopen zomer betaalde om Akpom over te nemen van Middlesbrough. Het liefst wil trainer John van ‘t Schip de beschikking houden over Akpom. Hij is de vaste stand-in van eerste spits Brian Brobbey, al hebben de twee aanvallers ook al samen op het veld gestaan.

De interesse van Lille werd eerder deze winter al kenbaar gemaakt, nu is het ook daadwerkelijk van een bod gekomen. Akpom geniet volgens de berichtgeving ook belangstelling vanuit de Premier League en Bundesliga. Veel Engelse clubs zijn op dit moment echter beperkt aan de Financial Fair Play-regels en kunnen vanaf juli makkelijker investeren. Daarom zou een verhuur met een verplichte optie tot koop de laatste dagen van de transfermarkt plaats kunnen vinden, maar Ajax wil alleen praten als het de absolute hoofdprijs krijgt.

Er was veel te doen rond de komst van Akpom, die tijdens de zomerse transferwindow gehaald werd door toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Er werd een behoorlijke som geld uitgegeven aan een speler die lang nergens kon overtuigen, en enkel vorig seizoen goed presteerde op het tweede niveau van Engeland. De Londenaar kon moeilijk zijn draai vinden en kreeg in het begin weinig minuten. Daarna kwam hij steeds vaker aan de bak en scoorde veel als invaller. Zo heeft hij toch zijn waarde bewezen, terwijl zonder Akpom de spoeling achter Brobbey erg dun zou worden.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *