Uithaal naar PSV-speler: ‘Dat is funest voor je team’

De analisten Marciano Vink en Kenneth Perez waren niet onder de indruk van het spel van PSV-flitser Johan Bakayoko in de midweekse wedstrijd tegen SC Heerenveen.

“Hij was niet alleen slecht bij balverlies, maar ook in balbezit ging hij alleen maar zelf”, reageert Kenneth Perez. “Ik denk echt dat hij het gevoel had van: ‘Oké, wij hebben ons doel bereikt en ik ga nu alleen maar voor mezelf. Wie maakt me wat?’ Dat ging echt van kwaad tot erger, want ook zijn medespelers stonden te kijken van: ‘Wat dacht je ervan? Misschien een keer afgeven?’ En volgens mij had hij zelf ook door dat hij er een paar keer niet lekker uit kwam.”

“Dat is nog niet eens het ergste, als je maar hard werkt”, gaat Vink verder. “Maar doe je én-én, dan is dat funest voor je team. Dan wordt je middenveld overlopen en dat gebeurde een paar keer met SC Heerenveen. Sahraoui had alleen net niet het gif om PSV echt pijn te doen.”

“En het geloof ook niet. Tuurlijk, wij zitten boven en dan zie je het makkelijker, maar er lag zóveel ruimte. Het drukzetten van PSV was écht niet goed, maar ik kan me ook wel voorstellen dat ze denken: ‘komt wel goed’. Ze spelen tegen een vrij aardige tegenstander, maar dan nog worden ze eigenlijk niet echt getest”, aldus Perez.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *