Kuijt looft Ajacied: ‘Heeft wel iets meer dan ik had’

Voormalig voetballer Dirk Kuyt heeft lovende woorden over voor Ajax-spits Brian Brobbey. Hij zal er dan ook niet raar van staan te kijken als hij op korte termijn de spits van het Nederlands elftal word.

“Ik vind dat gewoon een heel groot talent”, begint Kuijt in de KieftJansenEgmondGijp-podcast. “Ik ken hem toevallig goed, omdat we met de Onder 19 van Feyenoord vaak tegen hem speelden. Hij is één van de betere spitsen op de Nederlandse velden.”

“Op dit moment zie ik ook niet iemand die beter is dan hij voor het Nederlands elftal”, vervolgt de oud-aanvaller. “Hij is wendbaar en ook heel explosief. Ik denk dat hij wel iets meer heeft dan ik had, daar ben ik eerlijk in. Hij is zó sterk.”

Toch zag Kuijt eerder nog enkele verbeterpunten. “Ieder lichaam is anders en hij moet zijn lichaam ook weer anders trainen. Het fitste wordt je gewoon door wedstrijden te spelen. Hetgene waar hij in de jeugd nog veel moeite mee had, was dat hij het vaak niet 90 minuten lang kon volhouden. Dat niveau van hem kon hij niet een hele wedstrijd vasthouden. Dat zal vooral komen omdat hij zó explosief is”, besluit hij.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *