‘Ik ben PSV echt heel dankbaar’

Xavi Simons zou afgelopen donderdag afscheid nemen van PSV in het bekerduel tegen FC Twente. Alleen werd dit duel afgelast vanwege het slechte weer. Wel stond hij het clubkanaal van zijn oude werkgever te woord.

Simons kijkt dankbaar terug op zijn jaar bij PSV. “Ik kwam als jeugdspeler, werd snel basisspeler en kon direct het team helpen met veel dingen. Dat was voor mij heel mooi”, zo laat hij PSV TV weten. “Ik ben PSV echt heel dankbaar, vooral John de Jong en Ruud van Nistelrooij. Ik zal ze niet vergeten, de kans was ook groot dat ik hier nog een jaar zou blijven, maar ik heb een andere keuze gemaakt. Dat was volgens mij de beste keuze voor mij.”

Simons keerde terug naar Paris Saint-Germain, dat hem verhuurde aan RB Leipzig. “Wekelijks spelen in de Bundesliga, één van de drie beste competities ter wereld, dat was de reden voor die keuze. RB Leipzig is een goed team, we vechten bovenin mee. We hebben een combinatie van jonge en ervaren spelers, we zijn door in de Champions League.”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *