‘Hij schopte mijn kop open, ik had zeven hechtingen’

Patrick Lodewijks kan terugkijken op een mooie loopbaan. Zo speelde hij voor o.a Feyenoord, FC Groningen en PSV. Als sluitpost van de Eindhovenaren raakte hij meerdere malen gewond aan zijn gelaat. In een gesprek met het Algemeen Dagblad blikt hij hier nu op terug.

“Hier en hier”, wijst Lodewijk aan “Dat zijn noppen”, vervolgt hij. “Ik speelde een wedstrijd met het tweede van PSV tegen het tweede van FC Eindhoven. Ik was nog jong, het veld was nat en er schoot een bal tussendoor.

“Peter Coumans van Eindhoven kwam zo met zijn schoen naar voren, in mijn gezicht”, schetst de voormalig doelman. Één van de noppen drong volledig door het gezicht van de doelman. “Daar kon ik mijn tong doorheen steken en hij kreeg niet eens rood”, zo stelt hij nog steeds met vol verbazing.

Dit was overigens niet het enige incident waarbij de doelman verwondingen aan zijn gezicht opliep. Ook in 1998 vond een soortgelijk incident plaats in de Amsterdam Arena. Toenmalig Ajacied Dani schopte toen “Zijn kop open”, zoals hij het zelf verwoord. “Ik had zeven hechtingen in mijn wenkbrauw, dat is op het veld gehecht. Daarna heb ik nog twaalf minuten gespeeld, waar ik niks meer van weet.”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *