Frank de Boer terug naar Ajax?

Frank de Boer is na slechts dertien weken alweer ontslagen bij Al-Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten. In het programma ‘Vandaag Inside’ bespraken de heren de toekomst van de oefenmeester.

Wilfred Genee vroeg de gasten aan tafel of het ooit nog goed gaat komen met De Boer. “Nee, natuurlijk niet”, zei René van der Gijp, waarna Derksen inhaakte: “Hij is ontslagen in Engeland, Italië, Amerika en nu ook in de Verenigde Arabische Emiraten, dus hij kan niet met buitenlanders werken.” Derksen ziet toch een mogelijkheid voor de trainer. “Hij heeft het bij Ajax natuurlijk heel goed gedaan, dus laat hem in godsnaam daar dan terugkeren. Hij is opgegroeid in de Ajax-cultuur.”

Özcan Akyol, aanwezig als gast in het praatprogramma, liet zich ook uit over de toekomst van De Boer. “In Nederland kan hij heel goed werken, misschien omdat hij die cultuur snapt. De buitenlandse cultuur snapt hij niet zo. Het is toch een stugge man en volgens mij spreekt hij andere talen ook niet heel goed. Ik heb hem Engels horen spreken, dat was slechter dan Ten Hag.”

Als trainer van Ajax werd De Boer vier keer landskampioen, waarna hij vertrok naar topclub Internazionale. Daarna stond hij nog kortstondig onder contract bij Crystal Palace en Atlanta United waarna hij bondscoach werd van het Nederlands Elftal. Sinds afgelopen zomer was hij dus actief in de Verenigde Arabische Emiraten.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *