Memphis Depay reageert op kritiek Van der Vaart

Memphis Depay heeft een reactie gegeven op de opmerkingen van de analisten Rafael van der Vaart en Ronald de Boer. In een eerder stadium melden ze namelijk dat de aanvaller wat aan de zware kant oogde. De speler van Atletico Madrid legt nu uit waarom hij zulke spiermassa heeft en vertelt ook de oplossing daarvoor.

“Ik heb het ook gehoord”, reageert Depay bij RTL 7 als hij geconfronteerd wordt met de geleverde kritiek. “Kijk, het is natuurlijk logisch dat als je een blessure hebt, dat je je spieren moet opbouwen en sterker moet maken. Uit mijn dna blijkt dat ik wel heel snel spiermasse aanbouw. Genetisch, of van mijn vaders kant. Maar dat kun je niet tegenhouden, want je moet bepaalde oefeningen doen om de spieren sterker te maken.”

Volgens Depay is het ook echter makkelijk weer te verhelpen. “Het is eigenlijk spieren opbouwen en met wedstrijdritme zie je dat mijn lichaam weer wat slanker wordt, in plaats van heel breed. Ik zit niet in het krachthonk met gewichten, dat heb ik niet nodig. Dat doe ik zeker niet. Misschien is dat voor het oog zo, dat ik veel spiermassa heb.” De spits zegt dat het vooral nodig is dat hij minuten gaat maken. “Uiteindelijk is dat ook wel om mezelf te beschermen. Met wedstrijdritme moet ik ervoor zorgen dat ik in de juiste shape kom. Mensen achter de schermen weten dat, maar mensen van buitenaf weten dat niet.”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *