Rafael van der Vaart verhoogt druk: ‘Grote stappen zijn gezet’

Rafael van der Vaart is zeer trots op zijn zoon Damian die gisteren zijn krabbel zette onder een contract bij Ajax. Volgens de voormalig topvoetballer kan hij niet wachten om zijn kunsten te laten zien bij de Amsterdammers.

Hij speelde al een tijdlang bij Esbjerg fB en mocht vorig seizoen bij Ajax meedoen. De Nederlandse topclub was naar verluidt zeer enthousiast over zijn verrichtingen en besloot om hem binnen te halen. Dat was echter niet eenvoudig, want de Deense club probeerde zoveel mogelijk uit de overstap te halen.

“Het speelde al een tijdje, maar er was wat gedoe met de club in Denemarken”, zo vertelt Van der Vaart senior. Hij is echter blij dat het is goed gekomen. “Je kunt wel zeggen dat ik trots ben. Voor hem voelde het alsof het eindelijk kan gaan beginnen. Het was een soort opluchting, want hij moest individueel trainen totdat dit opgelost was.”

Van der Vaart verwacht dat zijn zoon goed mee kan doen. “Hij heeft grote stappen gezet bij Esbjerg. Hij ging op hoog niveau spelen en trainen, dan merk je iemand beter wordt. Toen werd hij uitgenodigd voor Nederland Onder 17 en zag ik dat hij niet onder deed voor zijn leeftijdsgenoten van Ajax, Feyenoord en PSV.

Het is de bedoeling dat Damián, die een eenjarig contract heeft ondertekend, dit seizoen aansluit bij Ajax Onder 18, waar hij het voor elkaar moet zien te krijgen om over een langere periode zijn niveau te halen. Mocht dit lukken dan krijgt hij ogenschijnlijk een langduriger contract. “Voor hem was dit een absolute droomdag, Ajax is zijn droomclub.”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *