Rafael van der Vaart vestigt opvallend wereldrecord

Rafael van der Vaart heeft een opvallend wereldrecord neergezet. Hij wist namelijk maar liefst 48 uur achterelkaar een potje padel te spelen.

Dat deed oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid, Tottenham Hotspur en Oranje samen met 51 padellers bij een toernooi in het Duitse Enge-Sande. Tussen iedere wedstrijd kregen de spelers tien minuten pauze om op adem te komen.

Van der Vaart hield dit liefst 48 uur vol, en was zo onderdeel van het gevestigde record. Hiermee kreeg hij een vermelding in het prestigieuze Guinness Book of World Records. “Pure inspanning, maar het was erg leuk. Toen het klaar was, voelde het als het winnen van de Champions League. Er is zoveel moeite in gestoken”, liet hij weten aan MOPO.

Van der Vaart padelt al langere tijd fanatiek. “Ik heb vaak pijn in mijn gewrichten, wat me erg irriteert. Maar padel is echt goed voor mijn lichaam”, aldus de oud-international. Volgend jaar staat het toernooi opnieuw op de planning, Van der Vaart gaat dan proberen het eigen record te verbeteren. Naast het spelen van padel is de voormalig Ajacied momenteel ook nog voetbalanalist.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *