‘Ongekende jackpot voor Frenkie de Jong’

Frenkie de Jong zal ook na de zomer in het shirt voetballen van FC Barcelona. En volgens het medium MARCA komt dit mede door het waanzinnige salaris dat de middenvelder zal gaan opstrijken.

De toekomst van De Jong zorgt voor aanhoudende speculatie. Afgelopen week kwam Manchester City ter sprake, maar ook Pep Guardiola en consorten lijken geen kans te maken op diens handtekening. Dat heeft deels te maken met het feit dat trainer Xavi Hernández hem als sleutelspeler heeft aangewezen en de oud-Ajacied zelf helemaal geen trek heeft in een nieuw avontuur.

De Spaanse sportkrant schrijft dat ook financiële motieven een rol spelen. De Jong kan in het seizoen 2023-2024 bijna 28 miljoen euro tegemoet zien bij FC Barcelona. Het gaat om een salaris van achttien miljoen euro en een bonus van 9,7 miljoen euro. Een deel van zijn salaris bestaat uit uitgestelde betalingen uit het verleden.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *