Quincy Promes achttien maanden de bak in na steekincident

Het Openbaar Ministerie heeft voetballer Quincy Promes veroordeeld tot een celstraf van 1,5 jaar. De aanvaller van Spartak Moskou heeft op een feest zijn neef in de knie gestoken.

Dit gebeurde in de zomer van 2020. Promes en zijn neef kregen ruzie tijdens het familiefeest waarna de voetballer hem in zijn been stak. De ruzie zou gegaan zijn over een gestolen ketting. Het bewijs hiervoor komt voornamelijk uit telefoongesprekken en berichten van de telefoon van Promes. Zo zei hij ‘dat zijn neef geluk had gehad dat hij geen vuurwapen bij zich had’ en ‘dat hij eigenlijk niet op zijn knie mikte’.

Zijn telefoon werd afgeluisterd omdat Promes verdacht wordt van betrokkenheid bij drugssmokkel. Deze zaak loopt nog.

De hoofdrolspeler zelf was niet aanwezig in de rechtbank. Sinds zijn overstap in 2021 naar Spartak Moskou verblijft hij in Rusland. Het Openbaar Ministerie had eerder twee jaar tegen de 31-jarige voetballer geëist voor poging tot moord, maar dit lieten zij zelf eerder al vallen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *