Siem de Jong (34) hangt schoenen aan de wilgen

Siem de Jong stopt na dit seizoen met voetballen. De 34-jarige middenvelder speelt momenteel voor De Graafschap maar vindt het allemaal mooi geweest.

Hij brengt het nieuws middels een anekdote op zijn sociale media. “De droom begon bijna dertig jaar geleden naast Stadion De Vijverberg, toen Luuk en ik over het hek klommen om op het oude trainingsveld lekker te voetballen. Morgen (vrijdag, red.) speel ik mijn laatste wedstrijd als profvoetballer in dit mooie stadion. Bedankt daarvoor, het was een eer.” De Jong krijgt direct veel reacties van oud-teamgenoten. Onder meer Jan Vertonghen reageert met emoticons van een applaus op het nieuws.

De Jong kwam in Nederland uit voor Ajax, PSV, sc Heerenveen en De Graafschap. In het buitenland speelde de rechtspoot voor Newcastle United, Sydney FC en FC Cincinnati. De oudere broer van PSV’er Luuk de Jong speelde tevens zes interlands voor het Nederlands elftal. In totaal won De Jong zeven prijzen gedurende zijn spelersloopbaan. Vier keer werd hij landskampioen van Nederland met Ajax. Met de Amsterdammers won hij tevens de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal. In Australië won hij de landstitel met Sydney. Vele Ajacieden zien De Jong als eeuwige held door zijn bijdrage in het spannende slotstuk van het seizoen 2010/11.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Siem De Jong (@siemdejong)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *