Jordi Alba laat contract ontbinden bij FC Barcelona

Jordi Alba vertrek aan het einde van het seizoen bij FC Barcelona. Dit hebben beide partijen gisteren laten weten.

Eerder dit seizoen stopte Pique bij ‘Barça’ en een tijdje geleden gaf ook Busquets aan de club uit Catalonië achter zich te laten. Ook Alba is geboren en getogen in de Spaanse provincie. De linksback speelde ook voor Valencia CF, CD Mestalla en Gimnàstic.

Echter zal hij altijd bekend blijven door zijn tijd bij Barcelona. Voor die club speelde hij meer dan 400 wedstrijden. Met de Catalanen pakte hij achttien prijzen, waaronder één keer de Champions League. Hij werd in totaal zes keer kampioen van Spanje. In totaal speelde Alba elf jaar voor Barcelona. Volgens journalist Fabrizio Romano laat de linlsback de club achter zich om hen meer financiële ruimte te bieden.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *