Edson Alvarez geeft helemaal niets op al zijn gele kaarten

Edson Alvarez pakte dit seizoen al zeventien kaarten in 41 wedstrijden. De keiharde Mexicaanse middenvelder krijgt flinke kritiek op zijn harde spel maar reageert nu via Ajax Life hierop. “Je kan niet oordelen als je zelf niet op het veld staat.”

Wanneer iemand Steven Bergwijn of Dusan Tadic schopt, dan reageer ik”, vertelt Álvarez. “Zij zijn voor mij net als familie. Ik wil dan voor hen opkomen. Dat is mijn stijl en dat zal ik nooit veranderen. Ik heb nog nooit een rode kaart gehad voor een tackle. Mensen moeten niet alles geloven wat journalisten schrijven, want zij veranderen de context. Ik hou van mijn manier van spelen en denk dat fans met dezelfde passie in het veld zouden staan.”

Kritiek Met de kritiek kan de Mexicaan dan ook niet zoveel: “Ik hoor veel mensen praten over de kaarten die ik krijg, maar ik vind dat je hier niet over kunt oordelen als je niet zelf op het veld staat. In een wedstrijd komen veel emoties los. Als ik onrecht zie, kan ik niet stil blijven staan.”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *