Erik ten Hag snoeihard na blamage tegen Spurs

Erik ten Hag kwam gisteren met Manchester United op bezoek bij Tottenham Hotspur niet verder dan een 2-2 gelijkspel. ‘The Mancunians’ stonden lang met 0-2 voor maar gaf dit in de tweede helft weg. Ten Hag is furieus op zijn ploeg.

De trainer ging na de wedstrijd de media af. “‘Als je 0-2 voor hebt gestaan, is deze uitslag natuurlijk teleurstellend”, zei de Nederlander tegen BBC. Manchester United begon de uitwedstrijd tegen Tottenham goed, stond al snel twee doelpunten voor, maar in de tweede helft veranderde dat. “Over negentig minuten gezien waren we simpelweg niet goed.”

Over de eerste helft is Ten Hag dan wel tevreden. “Als ik aan die 45 minuten denk, dan waren we geweldig. We kwamen hier, zoals elke wedstrijd, om te winnen. Het was duidelijk hoe we dat moesten doen, maar we vertikten het. Alsof we er niet klaar voor waren.”

Volgens Ten Hag is het een mentaal probleem van zijn spelers. “‘Sommige spelers denken schijnbaar dat ze het op negentig procent ook kunnen.” Door het gelijke spel verandert er vrij weinig voor Manchester United. De club heeft een minder riante voorsprong, maar heeft nog altijd het Champions League-ticket in eigen hand. Ten Hag: “Op voorhand was een gelijkspel prima geweest, maar als je de wedstrijd zo in handen hebt, moet je hem over de streep trekken.”

Om de prestaties van zijn spelers te verklaren, haalt Ten Hag weer een (in Nederland) bekende uitspraak van stal. “We verloren onze focus”, besloot de Tukker. “Ik weet dat we geen robots zijn, maar je moet het iedere week wel laten zien. Het is een moordend schema. Alleen zodra je het shirt aantrekt, moet je er alles voor geven. Iedere keer, voor iedere wedstrijd, moet je er klaar voor zijn.”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *