Arne Slot geeft Gimenez advies over zijn toekomst

Arne Slot zou zijn spits Santiago Gimenez adviseren om ook na de zomer nog voor Feyenoord te spelen. Er wordt momenteel flink getrokken aan de Mexicaanse aanvaller door grote clubs binnen Europa.

Hij is goed bezig bij de Rotterdammers, maar Slot weet dat er nog meer in het vat zit. “Natúúrlijk kan hij nog veel meer dan hij nu laat zien”, laat de oefenmeester weten tegenover Voetbal International. “Hij is net een half jaar bij ons, op een ander continent en in een andere competitie. Het zou niet goed zijn als een speler van 21 jaar nu al aan z’n top zou zitten.”

“Ik zou graag zien dat hij nog een jaar blijft”, vervolgde Slot. “Ik denk ook dat het voor hemzelf goed zou zijn nog een seizoen bij Feyenoord te spelen. Maar ik kan niet inschatten hoe hij er zelf instaat, dat zal afhangen van de kansen die hij gaat krijgen. Er zijn altijd clubs die niet elk jaar voorbijkomen. Ik zal hem adviseren niet te vertrekken, zodat hij zich bij ons nog verder kan ontwikkelen, maar ik weet ook dat er in zijn omgeving mensen zijn die – als er veel geld mee gemoeid is – met een ander advies zullen komen.”

Slot denkt dat Giménez bij Feyenoord nog stappen kan maken in zijn ontwikkeling. “Santiago is nu heel erg een afmaker, maar we zijn bezig hem zo compleet mogelijk te maken. We hebben eerst getracht hem fitter te krijgen en ik vind dat dit behoorlijk goed is gelukt; hij houdt ook het steeds langer vol. Nu proberen we hem niet alleen allrounder te maken, maar hem als aanvaller ook beter te gebruiken op zijn kwaliteiten.”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *