Vincent Janssen stopt als international van Oranje

Vincent Janssen is niet langer meer beschikbaar voor het Nederlands Elftal. Hij heeft dit laten weten aan de nieuwe bondscoach Ronald Koeman.

Als spits van AZ maakte Janssen in maart 2016 onder Danny Blind zijn debuut in Oranje. Tegen Frankrijk (2-3) lukt het hem niet om te scoren, maar een wedstrijd later tegen Engeland (1-2) is Janssen goed voor een doelpunt en assist. Na zijn transfer van Tottenham naar Monterrey raakt Janssen lang uit beeld bij het Nederlands Elftal.

Tot ieders verbazing haalt Van Gaal hem in juni 2022 weer terug in Oranje. Janssen blinkt uit en dwingt daarmee een transfer naar Antwerp af. Onder Van Gaal mag Janssen ook mee naar het WK in Qatar. In totaal droeg Janssen 22 keer het shirt van Oranje, waarin hij zeven keer tot scoren wist te komen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *