‘Roman Abramovich maakte 117 miljoen euro over aan Vitesse’

Roman Abramovich zat in 2010 achter de overname van Vitesse. Hier maakt het Engelse medium The Guardian melding van.

De Arnhemse voetbalclub zou in handen vallen van Georgiër Merab Jordania, die bevriend is met de Russische oligarch, maar die ontkende dat de Rus invloed had bij de Gelderse voetbalclub. Dit blijkt dus niet te kloppen.

De club zou in het geheim 117 miljoen euro hebben ontvangen van Abramovich. De KNVB deed meermaals onderzoek naar de invloed van de Rus bij Vitesse, maar daarin werd niks gevonden. Nu komt de Engelse krant hier dus wel mee. Volgens The Guardian zou het geld via ‘ondoorzichtige belastingparadijzen’ gesluisd zijn naar de Arhemmers. Dit zou tot eind 2015 gebeurd zijn.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *