Rafael van der Vaart: ‘Ajax wordt kampioen’

Ondanks een achterstand van zes punten geloofd Rafael van der Vaart nog steeds dat Ajax kampioen wordt. De Amsterdammers verloren zondag de cruciale wedstrijd tegen Feyenoord maar toch geeft hij de hoop niet op. “Ajax wordt kampioen”, stelde de analist aan tafel bij Studio Voetbal nadat hem gevraagd werd of het kampioenschap beslist was.

Van der Vaart blies voorafgaand aan het duel hoog van de toren en voorspelde een klinkende 3-0 zege voor Ajax. De oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid, HSV en Tottenham Hotspur werd geconfronteerd met zijn eerdere uitspraken, maar benadrukte dat hij de overwinning ‘dik verdiend’ vond voor Feyenoord.

Richting het einde van de uitzending van Studio Voetbal lichtte presentator Sjoerd van Ramshorst een poll uit waarin de vraag werd gesteld: ‘Is het kampioenschap beslist?’, waarna de presentator zijn aandacht verlegde naar Van der Vaart en hem de vraag stelde of hij dacht dat Ajax nog kampioen kon worden. De oud-international van Oranje reageerde vol overtuiging: “Ajax wordt kampioen”, aldus Van der Vaart, die later duidelijk niet meer dat het geen grap was.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *