Marc-André Ter Stegen steekt de loftrompet over Frenkie de Jong

Frenkie de Jong is momenteel in een bloedvorm bij FC Barcelona. Mede door een blessure van Sergio Busquets kan de middenvelder floreren op zijn favoriete positie als verdedigende middenvelder. Afgelopen zomer kon de spelmaker nog naar Manchester United maar koos er bewust voor om zich niet weg te laten jagen.

Tot blijdschap bij ploeggenoot Marc-André Ter Stegen. De Duitse doelman stak op de persconferentie richting het Europa League-duel met datzelfde Manchester uitgebreid de loftrompet uit voor Frenkie de Jong. “Hij brengt ons team zoveel”, wordt Ter Stegen geciteerd door ESPN.

Ondanks het feit dat trainer Xavi Hernández hem niet altijd opstelde, peinsde De Jong niet over een vertrek. Terwijl er dus genoeg belangstelling was. “Ik hoopte dat hij zou blijven, want uiteindelijk is dit het type speler dat ik in mijn team wil. Natuurlijk waren er veel geruchten en discussies en wat dan ook, maar ik ben gewoon heel blij dat hij hier is. Ik wil niet dat hij vertrekt”, zegt Ter Stegen.

De sluitpost ziet in De Jong ‘het ideale rolmodel voor jonkies als Pedri en Gavi’ en ‘zou hem aan Camp Nou vastketenen als dat nodig is’. “Ik ben diep onder de indruk van hem, maar ik verwacht ook veel van hem omdat hij zoveel talent heeft. Hij ziet en voelt voetbal op een manier zoals niemand anders kan. Hij is iemand waar spelers als Pedri en Gavi tegenop kunnen kijken. Ik hoop echt dat wij hem hier voor altijd kunnen houden.”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *