RTL 7 neemt Champions League over van Talpa

Vanaf volgend seizoen zijn de wedstrijden uit de Champions League te zien bij RTL 7. Ze nemen hiermee de rechten over van Talpa. Het gaat om een periode van drie jaar.

Andersom gaat SBS juist aan de haal met de Europa League-rechten én de gloednieuwe UEFA Europa Conference League, die vanaf komend seizoen van start gaat.
RTL 7 haalt Champions League binnen, Talpa EL en Conference RTL 7 haalt Champions League binnen, Talpa EL en Conference

Dat hebben beide zenders bekend gemaakt. De Champions League was de laatste jaren te zien bij Veronica. “De UEFA Champions League is een fantastische aanvulling op ons bestaande aanbod van entertainment, nieuws en sport”, aldus contentdirecteur Peter van Vorst van RTL. “Voetbal verbindt en dat is exact wat we met al onze programma’s voor ogen hebben. Laten we hopen op een spannend toernooi dat voor veel spektakel en enthousiasme gaat zorgen in de Nederlandse huiskamers.”

Voor Talpa, dat zowel SBS als Veronica in handen heeft, komt de Europa League dus vrij en het nieuwe toernooi, de Conference League die nog onder de Europa League valt, gaat ook naar die zender(s). “Dit is heel mooi nieuws. De concurrentie voor de uitzendrechten is structureel enorm. We zijn blij dat ook na de zomer Europees topvoetbal bij onze zenders te zien is”, stelt Marco Louwerens.

“Met de Europa League en de nieuwe Europa Conference League zijn we ervan overtuigd dat we wederom hele interessante wedstrijden, met veel Nederlandse clubs, kunnen uitzenden en onze kijkers mooie voetbalavonden kunnen blijven voorschotelen”, aldus de directeur van Talpa. Het restant van dit seizoen wordt gewoon afgewerkt op de huidige zenders.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *