‘Louis van Gaal wordt bondscoach van Colombia’

Colombia neemt eerdaags afscheid van haar bondscoach en als vervanger is Louis van Gaal in beeld. Volgens bondsvoorzitter Jorge Yungue van het land is Van Gaal bij hem aangeboden. In gesprek met het medium La Tercera zegt de bestuurder: “Een vertegenwoordiger belde me om hem aan te bieden. Ik heb zijn cv inmiddels ontvangen.”

Een tijdje geleden meldde de NOS dat Van Gaal wel met Oranje naar het Europees kampioenschap van 2021 wilde. Daar reageerde hij onlangs op: “Ik heb de NOS destijds alleen laten weten dat ik eventueel beschikbaar zou zijn. Dat woord ‘eventueel’ viel drie jaar geleden ook toen Ronald Koeman benoemd werd. Toen heb ik het ook niet gedaan.”

Hij ging verder: “In gesprek met de NOS heb ik gezegd dat ik met pensioen ben, dat ik niet gevraagd ben en dat ik erover na zou denken als de KNVB zou komen. En waarom zei ik dat allemaal? Omdat het opeens de hele tijd over mij ging. Ik stond in iedere poll op nummer één. Ik wilde duidelijk maken dat het niet zo’n grote kans van slagen had.”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *