Frank de Boer haalt Ruud van Nistelrooy bij Oranje

Ruud van Nistelrooy gaat deelnemen aan de technisch staf van het Nederlands elftal. Hij wordt assistent van bondscoach Frank de Boer.

Begin november sprak De Boer, die met Dwight Lodeweges al een assistent heeft, de hoop al uit om Van Nistelrooy aan zijn staf toe te voegen. Na de kwalificatieloting voor het WK in 2022 heeft De Boer aan de NOS laten weten dat Van The Man daadwerkelijk aansluit.

De Boer hoopt Van Nistelrooy al bij de technische staf te hebben als Nederland in maart volgend jaar de eerste kwalificatieduels speelt. De oud-spits (44) was tussen 2014 en 2016 al assistent van Oranje. Eerst onder Guus Hiddink, daarna onder Danny Blind. Van Nistelrooy is momenteel trainer van PSV O19.

Nederland werd maandag bij de loting gekoppeld aan Turkije, Noorwegen, Gibraltar, Montenegro en Letland.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *