Dave Bulthuis wint als eerste Nederlander de Aziatische Champions League

Dave Bulthuis heeft met zijn club Ulsan Hyundai de Aziatische Champions League weten te winnen. Dit deden ze door Persepolis uit Iran met 1-2 te verslaan.

Bulthuis voetbalt sinds januari 2019 bij Ulsan Hyundai. Na bij FC Utrecht, FC Nürnberg, FK Qabala (Azerbeidzjan) en sc Heerenveen te hebben gespeeld, ging de verdediger het Zuid-Koreaanse avontuur aan. De landstitel won hij nog niet, maar nu wel de Aziatische Champions League. Door de eindzege mag met Bulthuis met zijn ploeg deelnemen aan het WK voor clubs, dat in februari in Qatar plaatsvindt.

‘Een droom komt uit.. KINGS OF ASIA’, schrijft de fysiek sterke verdediger op zijn Instagram-pagina. ‘De eerste Nederlandse speler die ooit de Aziatische Champions League wint. Zonder de hulp van mijn geweldige teamgenoten, de staf en natuurlijk mijn familie was dit niet mogelijk geweest.’

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *