‘Ajax wil Jordi Cruijff aanstellen als opvolger van Overmars’

Mocht Marc Overmars gaan vertrekken bij Ajax dan willen de Amsterdammers Jordi Cruijff aanstellen als zijn vervanger. Met dit nieuws pakt het Spaanse medium El Mundo Deportivo uit.

In het verleden is hij al vaker gepolst voor een functie bij Ajax en het aanstaande vertrek van Overmars zou nu alsnog voor een samenwerking moeten zorgen. Ook namen als Louis van Gaal en Patrick Kluivert worden geopperd, maar Cruijff junior zou de beste papieren hebben.

Cruijff was eerder technisch directeur bij AEK Larnaca en Maccabi Tel Aviv. In Israël was hij tevens werkzaam als coach. De laatste jaren stond hij eveneens op het veld bij de Chinese clubs Chongqing Lifan en Shenzhen FC. Tussendoor werd Cruijff nog aangesteld als bondscoach van Ecuador, maar daar was hij al snel weer vertrokken.

Cruijff, die zelf ook meermaals is genoemd voor een functie bij Barça, verklaarde jaren geleden nog het volgende in het AD: “Of ik ooit bij Ajax wil werken? Volgens mij zijn ze daar goed voorzien. Ik heb daar niet zo’n band mee als mijn vader bijvoorbeeld had. Ik voel me niet zo Nederlands als hij zich voelde.”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *