Hoe verloopt het seizoen van 2018/2019 voor Vitesse tot nu toe?

Hoe verloopt het seizoen van 2018/2019 voor Vitesse tot nu toe?

Met de winterstop van de Eredivisie voor de deur is het tijd om de stand van zaken op te stellen. Vitesse staat in de Eredivisie over het algemeen bekend als middenmoter, echter bewijst de Arnhemse club de laatste jaren dat ze beter zijn dan dat. Vitesse beweegt zich op naar de originele top 3 van Nederland en behoort daarmee tot de sub top van Nederland. Waar valt dit aan te danken en hoe verloopt het huidige seizoen voor Vitesse? Je leest het in dit artikel.

Een vliegende start voor Vitesse

Vitesse kent een vliegende start in de Eredivisie in het seizoen van 2018/2019. Momenteel bekleedt de Arnhemse club de 4 de plek op de ranglijst van de Nederlandse competitie. Vitesse staat op gelijke hoogte met FC Utrecht qua punten. Ook het doelsaldo is even hoog, namelijk +6, maar het gemaakte doelpunt telt zwaarder dan het extra geleden doelpunt. Een vierde plek in de Eredivisie is uitermate goed en daarom is het belangrijk dat Vitesse op dezelfde voet verdergaat in de 2e helft van de competitie.
Niet alleen bij de clubs en de fans valt de goede reeks in de Eredivisie op, ook meldt Weddenopsport.eu ons dat steeds meer mensen hun geld durven in te zetten op Vitesse, het vertrouwen in de Arnhemse club is toegenomen.

De transfers van Vitesse

Het afgelopen jaar heeft Vitesse 10 spelers gekocht of gehuurd met een totale waarde van 16,5 miljoen euro. Ook zijn verkocht, transfervrij weggegaan, of aan het eind van hun huurcontract gekomen. Dit leverde 12 miljoen euro op, waardoor Vitesse een verlies heeft gemaakt van 4,5 miljoen euro op hun transfers. Geen probleem natuurlijk wanneer de sportieve prestaties in de lift zitten.

Vitesse eindelijk weer in het groen

In het jaar 2017/2018 was de balans van Vitesse eindelijk positief. Door de opbrengsten van de KNVB beker, de Europa League, transfers en stijgende televisiegelden wist de Arnhemse club van 10 miljoen verlies naar 9 miljoen in het groen te gaan. Een enorm knappe prestatie, vooral wanneer je in het achterhoofd houdt dat Vitesse het jaar 2012/2013 afsloot met 25 miljoen euro verlies.
De stijgende lijn in de begroting van Vitesse geeft goede hoop aan de supporters en de club. Met deze stijgende begroting is het voor Vitesse mogelijk om meer spelers te kopen in plaats van te huren, ook is het makkelijker om spelers te behouden. Mocht Vitesse op deze voet verder gaan dan kan de club zich bewijzen als echte sup-topper van de EredivisieFormule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!! Formule1
Laat hier een reactie achter.

Laat een reactie achter
LIKE ONS EN WIN EEN SHIRT NAAR KEUZE!!