‘PSV bood niet genoeg voor Belgisch International’

PSV heeft in 2016 pogingen gewaagd om de defensie te versterken met de Belgisch International Nicolas Lombaerts. Zijn toenmalige club Zenith St. Petersburg wilde hem toen niet laten gaan. Dit verteld hij aan Sport/Voetbalmagazine.

“Zenit wilde me niet absoluut verkopen. De voorzitter verwachtte dat ik net zoals voordien wel terug in de ploeg zou komen”, zegt Lombaerts. “Toen ben ik naar de trainer gestapt. Eerst zei hij dat ik weg mocht, maar een paar dagen voor het eind van de transferperiode vertrok Ezequiel Garay (naar Valencia, red.) plots. Toen mocht ik niet meer weg.”

Lombaerts neemt Anderlecht niets kwalijk. “Mocht Anderlecht vlugger al zijn troeven op tafel gelegd hebben, was het misschien gelukt, maar zeker ben ik niet. Anderlecht kan ik in heel die zaak weinig verwijten. Het is gewoon moeilijk onderhandelen met Zenit.”

Ook PSV wilde de verdediger graag aantrekken. “Ja, maar die boden niet genoeg voor Zenit.” Deze zomer kreeg Lombaerts alsnog zijn transfer. KV Oostende legde naar verluidt zo’n anderhalf miljoen euro neer.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *