‘UEFA had opmerkelijk plan voor Ajax-Besiktas’

Ajax treft in de kwartfinales van de Europa League het Duitse Schalke. De kans was ook aanwezig dat het tegen het Turkse Besiktas zou loten. In dat geval had de UEFA een opmerkelijk plan klaar gehad.

Dit zou de Turkse politicus Devlet Bahçeli hebben gezegd tegen de Turkse media. Hij zegt dat hij gelijk na de loting gebeld heeft met de oefenmeester van Besiktas om hem te feliciteren met de aanstaande clash tegen Olympique Lyon. Daarbij geeft hij aan: “Nederland is gered door deze loting, Ajax mag zijn handjes dichtknijpen.”

Bahçeli onthult dat de eventuele wedstrijd tussen Ajax en Besiktas sowieso niet plaats had kunnen vinden in Istanbul en Amsterdam. Naar verluidt was de UEFA van plan om het tweeluik af te laten werken in een derde land, Duitsland bijvoorbeeld. Dat was natuurlijk zeer opmerkelijk geweest en we kunnen niet uitsluiten dat het alsnog gebeurt. Ajax én Besiktas zouden hun kwartfinales immers ‘gewoon’ kunnen winnen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *