‘Zlatan prijst misselijk gedrag Toivonen’

Zlatan Ibrahimovic heeft PSV’er Ola Toivonen een hart onder de riem gestoken. De oud-Ajacied wuift de kritiek die zijn landgenoot in Nederland krijgt voor zijn vermeende streken resoluut weg.

,,In het topvoetbal moet je grenzen opzoeken”, zegt Ibrahimovic in Voetbal International. ,,Als verdedigers intimiderend te werk gaan, hoor je er niemand over. Als een aanvaller dat doet, begint iedereen te klagen. Dat irriteert me mateloos. In elke ploeg heb je een paar etters nodig. Als Ola dat bij PSV is, juich ik dat toe. Over het algemeen zijn dit soort spelers echte winnaars en die zijn onmisbaar voor elk elftal.”

De spits van PSV werd deze week vier wedstrijden geschorst, voor het uitdelen van een elleboogstoot aan Jan Vertonghen in de topper van zondag tegen Ajax. Een week eerder had de Zweedse aanvaller al vervelend gedrag vertoond tegen NAC, door op de voet van Nemanja Gudelj te gaan staan en hem te provoceren.

,,Als Nederland op z’n kop staat als Ola bewust op iemands tenen trapt, zegt dat meer over Nederland dan over hem. Hij moet er de volgende keer maar voor zorgen dat niemand het ziet, ik hoop dat hij zich zo blijft ontwikkelen. Dan worden wij er bij Zweden beter van”, aldus Ibrahimovic.

Samen met Toivonen vormt hij de voorhoede van het nationale team. In de EK-kwalificatie staat Zweden derde, met zes punten uit drie duels. Hongarije heeft één wedstrijd meer gespeeld en negen punten, Nederland staat op twaalf uit vier.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *