RECORD: Scheidsrechter deelt 36 rode kaarten uit in één duel

In Nederland staan de arbiters wekelijks raad met wangedrag. Damian Rubín gaat het Guinness Book of World Records in met zijn strenge optreden in de wedstrijd tussen Claypole en Victoriano Arenas, in de vijfde divisie van Argentinië. De scheidsrechter deelde volgens Argentijnse media rode kaarten uit aan alle veldspelers en alle wisselspelers, 36 in totaal. Rubín zag zich genoodzaakt iedereen rood te geven nadat de wedstrijd ontaardde in een ordinaire matpartij.
Tijdens de wedstrijd ging het al mis, toen Rubin een opstootje suste met enkele gele kaarten. Vervolgens haalde hij ook de andere kaarten tevoorschijn en liep de wedstrijd uit de hand. De ruzie tussen spelers en wissels van Claypole en Victoriano ontaardde en diverse supporters betraden eveneens het veld en deelden rake klappen uit.

De wedstrijd werd vervolgens gestaakt, maar daarna ging de affaire gewoon door. Rubin zou vervolgens buiten het veld alle spelers en wisselspelers rood hebben gegeven voor hun wangedrag. Dat betekent, zo melden diverse media, dat zowel Claypole als Victoriano in de komende wedstrijd een beroep moet doen op jeugdspelers. (Voetbalzone)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *