‘Messi met 31 miljoen bestbetaalde voetballer ter wereld’

De Argentijn Lionel Messi (Barcelona) is in 2011 met 31 miljoen euro de best betaalde voetballer ter wereld. Dat berekende France Football. De Portugees José Mourinho (Real Madrid) voert bij de trainers het lijstje met grootverdieners aan.

Messi krijgt bij Barcelona een salaris van 10 miljoen euro en vangt nog eens 21 miljoen euro uit publiciteit. Cristiano Ronaldo verdient meer bij Real Madrid (13 miljoen euro), maar krijgt minder uit publiciteit. In totaal zal hij dit jaar 27,5 miljoen euro rijker worden. De Engelsman Wayne Rooney (Manchester United) maakt met 20,7 miljoen euro het podium compleet. Bij de trainers gaat Mourinho de Spanjaarden Pep Guardiola (Barcelona/10,5 miljoen) en Rafael Benitez (ex-Inter Milaan/10,2 miljoen euro) voor.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *