Ajax-supporters verwijzen weer naar bombardement Rotterdam

Vorig jaar zorgden Ajax-fans voor veel opschudding door op een fansite een banner te zetten, die een verwijzing maakte naar het bombardement van Rotterdam uit de Tweede Wereldoorlog. Dat was in de aanloop naar de bekerfinale, die ze tegen Feyenoord speelden. Nu ze weer naar de Kuip mogen voor de finale, provoceren de fans weer.

Ze brengen een shirt op de markt, met de tekst: “Aboutaleb (burgemeester van Rotterdam, red.) de Joden komen eraan!”, met op de achtergrond een plaatje van het bombardement, waarmee de Tweede Wereldoorlog in Nederland startte.

Vorig jaar plaatse de site, naast de banner, ook een oproep om elke Feyenoord-fan in elkaar te slaan. Een gewelddadige oproep als deze is dit jaar (nog) niet voorgekomen. Of de shirts worden verboden, is ook nog niet duidelijk. Ajax speelt de bekerfinale in de Kuip tegen landskampioen FC Twente.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *