‘Demy de Zeeuw heeft een hersentrauma’

Demy de Zeeuw moet het voetballen voorlopig laten voor wat het is. De middenvelder van Ajax heeft een hersentrauma, zegt neuropsycholoog Eric Matser op BNR Nieuwsradio.

Tijdens de training van zaterdag kreeg De Zeeuw last van zwarte vlekken voor zijn ogen na een kopbal. Volgens Matser is dit een ‘postcommotioneel syndroom’. ,,Als De Zeeuw hiervoor niet snel behandeld wordt, kan hij nog heel lang klachten houden.”

De meeste voetbalclubs hebben volgens Matser niet de wijsheid in pacht om dit soort blessures te behandelen. ,,Ze weten alles van knieën en andere blessures onder de nek, maar met alles wat daarboven zit is het behelpen”, aldus de arts.

Matser zegt dat De Zeeuw nu veel moet rusten. ,,Je moet hem pas weer laten spelen als hij helemaal genezen is.”

Edwin Goedhart, clubarts van Ajax, laat weten dat hij al in een vroeg stadium extra alert is geweest op mogelijke gevolgen van de trap die De Zeeuw tijdens de halve eindstrijd van het WK kreeg. ,,Ook het moment dat Demy zaterdag op de training heeft doorgemaakt, wordt door de medische staf van Ajax onderzocht”, stelt hij. ,,Vooralsnog is er geen reden om ons zorgen te maken over de gezondheid van De Zeeuw.”

Ajax betreurt het dat neuropsycholoog Matser zich over De Zeeuw heeft uitgelaten.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *