‘Dirk Kuyt had telefonisch onderhoud met Suarez’

Luis Suárez is vastbesloten om nog een keer het Ajax-shirt te dragen in zijn loopbaan als profvoetballer. De gisteren naar het Engelse Liverpool vertrokken Uruguayaan is de Amsterdamse club dankbaar voor de afgelopen vier seizoenen. ,,Hier heb ik alles geleerd. Dankzij Ajax ben ik wie ik nu ben.” ,,Gisteren was niet mijn laatste training voor Ajax”, is Suárez (24) vlak voor hij het vliegtuig op Schiphol naar Engeland neemt stellig tegen Ajax TV. ,,Omdat ik nog een keer wil terugkeren bij de club.”

De topscorer van de eredivisie van afgelopen seizoen is bij Ajax naar eigen zeggen groot geworden als voetballer. ,,Dankzij deze club ben ik de Luis Suárez die ik nu ben: fysiek, mentaal en op technisch gebied.”

,,Er zijn te veel mooie momenten geweest om op te noemen. Bijvoorbeeld mijn debuut als 20-jarige bij de beste club van Nederland, de bekerwinsten en de kwalificatie voor de Champions League.”

,,Ik zal Ajax nooit vergeten. Van de verzorger van de kleding tot teammanager David Endt, ik ga alles van Ajax missen”, aldus Suárez, die een emotioneel afscheid verwacht. ,,Ik heb het laatste moment van Thomas Vermaelen en Klaas Jan Huntelaar in de Arena gezien en ik verwacht dat dat ook een heel moeilijk moment voor mij wordt.”

Dirk Kuyt belde Suárez, de op Fernando Torres na duurste Liverpool-aankoop in de historie, vlak voor zijn transfer nog op. ,,Hij vertelde mij dat ik moest komen en belangrijk kon zijn voor de club.”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *