‘Telstar verslaat Manu en Arsenal in strijd om supertalent’

Jupiler League-club SC Telstar hoopt zich zo snel mogelijk te versterken met het Nigeriaanse supertalent Rabiu Ibrahim. De 19-jarige aanvaller wacht alleen nog op een werkvergunning. De Europese topclubs Manchester United en Arsenal toonden ook belangstelling, waardoor de overgang naar Velsen-Zuid verrassend genoemd mag worden.

Opmerkelijk is dat Telstar, een club die financieel niet erg gezond is, de dure speler aantrekt. Volgens commercieel directeur Steef Hammerstein hebben ze bij Telstar echter een oplossing gevonden om de speler over te halen.

Een externe groep geldschieters heeft zich bereidt gevonden om het bedrag te betalen. “Als club zijn wij niet in staat om zo’n dure voetballer voor ons te laten spelen. Er is echter door deze club mensen een financiële constructie bedacht, waardoor het wel mogelijk is om een speler van zijn kaliber binnen te halen”, aldus Hammerstein tegenover De Telegraaf.

Tevens liet de club weten reserve-doelman Rodney Ubbergen te hebben buitengesloten van alle groepsactiviteiten. Ubbergen zou zich op Twitter negatief hebben uitgelaten over Telstar. “We gaan nu naarstig op zoek naar een nieuwe doelman. Het houdt natuurlijk een keer op”, aldus technisch manager Toon Beijer.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *