‘Radio-dj ontslagen na smakeloze ‘Moulijn-grap’

Een smakeloze tweet over Coen Moulijn heeft de Mijdrechtse radiopresentator Ferry Mulder voorlopig zijn baan gekost. Zijn werkgever Midpoint FM en TV heeft hem op non-actief gesteld.

De plaatselijke omroep in Mijdrecht en omstreken distantieert zich bovendien van de uitspraak van Mulder, meldt het AD. Mulder raakte landelijk in opspraak nadat hij op Twitter liet weten dat ze Feyenoord-icoon Coen Moulijn in de vuurzee in Moerdijk hadden moeten ’smijten’ om de crematiekosten te drukken.

Mulder zei achteraf dat hij de impact van zijn tweet had onderschat. Hij dacht dat alleen zijn volgers het bericht zouden oppikken. Zijn verbazing was groot toen de zaak enkele dagen later groot nieuws werd, nadat de harde kern van Feyenoord-supporters hem op Twitter had bedreigd.

Ook kreeg hij thuis dreigtelefoontjes. Mulder noemt zijn opmerking inmiddels ‘onhandig’.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *