Usain Bolt hengelt naar Manchester United

Vorig jaar liet de snelste man ter wereld het zich al eens ontvallen: hij zou graag voor Manchester United willen spelen. Afgelopen weekend zette Usain Bolt (24) die open sollicitatie nog eens extra kracht bij.

Tijdens een uitzending van het Franse Canal+ gaf de topsprinter aan op zijn 30e te stoppen met atletiek om profvoetballer te worden. “Op mijn dertigste hang ik mijn spikes aan de haak. Daarna hoop ik op een kans bij een ploeg uit de Premier League. Het mag een bescheiden team zijn.”

Bolts favoriete club is Manchester United. “Met Rooney en zijn maats spelen, dat zou een eer zijn. Toen ik hen voor het eerst ontmoette, was ik zelf erg verrast dat ze wisten wie ik was. Het was een fantastisch moment”, aldus de enthousiaste Jamaicaan.

Op welke positie de wereldrecordhouder op de 100 en 200 meter zou moeten worden uitgespeeld, laat hij over aan zijn toekomstige trainers. “Misschien als spits of als middenvelder, want ik lees het positiespel goed. Maar velen zeggen dat ik met mijn snelheid op de flank moet spelen. Ik ben alvast groter dan Messi en sneller, dus…”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *