Marco Janko ongedeerd na auto-ongeluk

Woensdag speelde Marc Janko als invaller van Oostenrijk tegen Griekenland. Twee dagen eerder ontsnapte de spits van FC Twente nog aan een zwaar auto-ongeluk. Na een klapband op de Duitse snelweg kon Janko de auto aan veilig aan de kant zetten.

Een jaar eerder had de beste vriend van Janko minder geluk. Hij overleefde een soortgelijk ongeluk niet. Gustav Kral was 26 jaar oud en keepte in Oostenrijk. In zijn jeugd keepte hij ook nog bij Jong Oostenrijk. “Op het moment dat ik het ongeluk kreeg, draaide ik uitgerekend de cd met muziek die me aan Gustav herinnert”, schrijft het AD.

Janko kreeg een klapband bij een snelheid van 130 kilometer per uur. “Gelukkig was het niet druk op de snelweg. Daardoor botste ik niet op andere auto’s. Ik kreeg de auto onder controle, reed een stukje op de velg en daarna kon ik de auto aan de kant zetten.” Janko speelde woensdagavond ruim een half uur mee met het Oostenrijkse elftal, maar verloor met 1-2 van Griekenland.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *