Cambuur zwaar in de financiele problemen

De Leeuwarder voetbalclub Cambuur heeft de sportwethouder van de stad gevraagd om een overbruggingslening van een miljoen euro. De wethouder, Marco Florijn (PvdA), weigert die te verstrekken, zo heeft de Leeuwarder Courant gemeld.

Voor de club dreigt acute geldnood als de stadioneigenaar, projectontwikkelaar Leyten, niet snel met twee miljoen euro over de brug komt. De club krijgt het geld pas als Leyten de voetbalvelden achter het stadion van de gemeente heeft gekocht, maar die onderhandelingen zijn vastgelopen.

Cambuur kampt met een negatief eigen vermogen van rond de vier miljoen euro, aldus de krant. Al op 1 oktober had er een deal over het terrein moeten liggen die Cambuur uit de problemen moest helpen, maar dat is nog steeds niet gelukt.

Om voorlopig vooruit te kunnen, heeft de club bij de gemeente om een lening gevraagd, maar de wethouder heeft dat afgewezen en verwijst naar de projectontwikkelaar.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *