Ajax woedend over beschuldigingen van slavernij

Ajax is niet te spreken over de uitlatingen van Theo van Seggelen, secretaris-generaal van de spelersvakbond FIFPro. Hij gaf te kennen dat de club via het filiaal Ajax Cape Town in zijn optiek ‘moderne slavernij’ bedrijft.

Voetbal International legde de uitlatingen van Van Seggelen voor aan Maarten Stekelenburg, hoofd opleidingen van de Zuid-Afrikaanse club. “Van Seggelen roept maar wat. Wij herkennen ons zeker niet in zijn uitspraken, wij handelen niet onder valse voorwendselen en het is zeker niet ons doel spelers van hier zo snel mogelijk naar Europa te halen. Natuurlijk proberen wij iets neer te zetten, maar daarbij gaat het er zeker om dat het waardevol is voor de mensen hier”, aldus Stekelenburg.

“Alleen spelers die echt goed genoeg zijn voor Ajax 1, gaan naar Amsterdam, zoals Eyong Enoh. Wij doen hier heel veel zogeheten communityprojecten, voor scholen en in townships. En wij proberen juist die jongens in hun eigen omgeving een opleiding te geven, om zo een rolmodel te creëren voor de lokale bevolking.”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *