Verbeek haalt uit naar arbiterskorps

Gertjan Verbeek heeft zich zeer kritische uitgelaten over het arbiterskorps in Nederland. De coach van AZ vind dat de scheidstrechters veel te weinig effectieve trainingsuren maken, gaf de scheidsrechters de schuld van de zwakke start van de Alkmaarders en beschuldigde ze van manipulatie.

“Ik maak als trainer meer scheidsrechtersuren dan scheidsrechters. Elke dag leid ik het partijspel op de training. Scheidsrechter zijn is situaties herkennen. Daarom zijn oudere arbiters vaak beter dan jongere. Als je als scheidsrechter ambitie hebt, moet je bij de plaatselijke amateurclub aan de trainer vragen of je op dinsdag- en donderdagavond het partijspel op de training mag leiden. Laat die overbodige conditietraining met die hekjes en paaltjes maar achterwege, aldus Verbeek.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *