Van Hanegem had Twente-spelers naar de kant gehaald

Willem van Hanegem gaf woensdagavond op Sport1 aan dat hij de leidsman bij Tottenham Hotspur tegen FC Twente, Terje Hauge, van een treurig niveau vond. De oud-voetballer ergerde zich mateloos aan de beslissingen die de Noorse arbiter tegen de Nederlandse ploeg nam in Londen. De Zeeuwse ex-prof had als Twente-coach met de gedachte gespeeld om zijn team naar de kant te halen.

De analist gaf duidelijk aan waarom hij Hauge slecht vond fluiten: “Ik had de Twente-spelers van het veld gehaald. Ik had gezegd: ‘oké deze man is zo slecht, kom er maar af’. Natuurlijk kan zoiets niet, maar wat die scheidsrechter aan het doen was, was ongekend.”

“Neem die situatie in de eerste helft. Dat was geen strafschop. Iedereen ziet het goed en hij ziet het fout. Daarna, in de tweede helft, had Twente bij een 2-0 achterstand een strafschop moeten hebben toen Peter Crouch de bal op zijn elleboog kreeg. Die scheidsrechter staat er zo dicht op en hij ziet het niet. En die man op de doellijn zag het natuurlijk ook weer niet. Vervolgens gaf die scheidsrechter Nicky Kuiper een gele kaart, terwijl hij eigenlijk de fout maakte.”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *